Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Karlskoga SK P-04

Följ

P-04

Följ oss för uppdateringar
Följ
Karlskoga SK
Fotboll
P-04
P 11 Karlskoga

Match

IFK Kristinehamn blå

4 - 1
Björkvallen
14 maj 2015
18:30

Karlskoga SK 2

Referat

Referat: IFK Kristinehamn blå - Karlskoga SK 2

Tyvärr lyckas vi inte få igång något eget spel på en mycket dålig plan i Kristinehamn och fick långa stunder bara försvara oss. En orsak till det är att det är en hel del nya regler i år för 7-manna som bl.a. säger att man ska backa bak med laget till en sk retreat line ungefär vid mittplan när motståndarlagets mv har bollen. Detta är något som vi ledare ska sköta och ligger inte på domaren. Det har vart många olika tolkningar och frågor kring detta och enligt den senaste infon så tolkar vi det som att det ska gälla vid både "död" boll och när mv räddar.
Tyvärr tolkade inte Krhamn det på samma sätt och pga att vi inte talades vid före match så pressade de istället högt när vår mv hade räddat med resultatet att vi inte riktigt klarade av att lyfta spelet då mv ej får sparka ut bollen över mittplan.
Jag påtalade detta i halvtid till deras ledare och fick till svar att så hade ett lag gjort mot dem med följden att de blev tillbaka pressade så därför spelade de med extra hög press i första halvlek när Joel hade räddat och backade endast när boll gick död. Vi hade sagt till våra killar att backa i bägge situationerna. De ändrade lite i andra halvlek och med det kom vi upp lite bättre i planen men orkade inte vända på matchen.
Tanken är jättebra med detta i utbildningssyfte för att lära killarna att spela upp bollen, men det gäller att bägge lagen kör med samma regler.

Andra möten i serien

fre 21 aug 2015, 18:00 Karlskoga SK 2 - IFK Kristinehamn blå 7 - 7